Tweede spoor

Laagdrempelig, voordelig en sanctieproof re-integratietraject

Loading

Laagdrempelig en innovatief tweede spoor

Matchvermogen helpt (ex-)werkgevers en arbeidsongeschikte werknemers met re-integratiebegeleiding tweede spoor. Wij onderscheiden ons door gespecialiseerde online trajecten. Deze trajecten bevatten e-learning, digitale coaching en arbeidsdeskundig advies waar nodig. We zorgen voor een UWV bestendig traject, voorkomen sancties en doorlooptijd wordt verkort. In tegenstelling tot de norm bieden we klanten altijd een maatwerk traject om het beste resultaat te bereiken.

Waarom Matchvermogen derde en tweede spoor?

Top coaching

Onze coaches hebben naast expertise over op gebied van re-integratie ook vaak een andere professie. Zoals psycholoog of mediator. Ook hebben zij kennis over socialmediatraining, weerbaarheid en onderhandelen. Wij koppelen de coach op basis van de problematieken.

Modulair

Bij ons is een spoor 2 al mogelijk vanaf €1595, – Online of offline 3, 6 of 12 maanden trajecten. Voorafgaand een re-integratietraject geven wij advies over de beste optie voor jouw werknemer. Daarmee bespaar je kosten en zorg je voor de beste match naar arbeid.

Extra ondersteuning

Wij geloven dat door mensen optimaal te faciliteren betere resultaten worden bereikt. Bijvoorbeeld met onze unieke e-learning. Daardoor kunnen kandidaten met een beperking zelf gericht aan de slag met solliciteren. Dit met meer resultaat als gevolg.

Wat is een tweede spoor Poortwachter?

Een tweede spoor traject is een re-integratietraject dat moet worden ingezet tijdens arbeidsongeschiktheid van een (ex-)medewerker. Dit in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter of de Ziektewet. Het beoordelingskader UWV geeft aan dat het traject uiterlijk voor 1 jaar en 6 weken dient te worden opgestart. Als dit niet wordt gedaan, kan UWV aan het einde van de twee jaar een sanctie opleggen aan de (ex-)werkgever. Bijvoorbeeld een jaar langer het loon doorbetalen. Tijdens het spoor 2 traject worden cliënten ondersteunt met sollicitatieactiviteiten. Denk aan sollicitatiecoaching, jobhunting en het vinden van een passend werk buiten de (ex-)werkgever.

carpenter man working on woodworking

Maatwerk, ook als het even lastig is

Insurance agent at work

Na het uitvoeren van een arbeidsdeskundig onderzoek geven we vrijblijvend advies over wat de beste optie is voor een (ex-)medewerker met betrekking tot het tweede spoor. Omdat er in sommige gevallen haast achter zit, kunnen we dit binnen 48 uur oppakken. In sommige gevallen is een specialistisch bureau nodig. Bijvoorbeeld als iemand blind is of als iemand een forse beperking heeft. In andere gevallen is een laagdrempelig online traject voldoende. Matchvermogen helpt met vrijblijvend advies over welke optie het beste bij de situatie past. Daardoor worden betere resultaten behaald en kosten bespaard.

Online en offline trajecten

Tweede spoor online

Het tweede spoor online traject is speciaal ontwikkeld voor de herstellende (ex-)medewerkers. Met e-learnings en digitale coaching kunnen wij dit traject voordelig aanbieden, waardoor kosten worden bespaard. Ook kan het worden ingezet bij mensen die zelfstandig kunnen werken. Weet je niet zeker of je (ex-)werknemer hier aan voldoet? Wij helpen met een vrijblijvend adviesgesprek.

Tweede spoor intensief

Een intensief tweede spoor traject via Matchvermogen kenmerkt zich door coaching op locatie bij een cliënt thuis. Dit is vooral nodig als een cliënt zware beperkingen heeft. Soms vinden cliënten het lastig om zelf keuzes te maken of acties te ondernemen. Dit zijn bijvoorbeeld kandidaten die weinig ervaring hebben met solliciteren of last hebben van mentale problematiek.

Neem contact op voor meer informatie

Wij helpen je graag verder. Misschien onder het genot van een kop koffie of thee? Bijvoorbeeld via teams. Daardoor is vrijwel altijd een afspraak op korte termijn mogelijk. Laat gerust een bericht achter. Je krijgt binnen 24 uur reactie van onze contractmanager Niels.