Sinds kort opereert Matchvermogen ook in Utrecht, Haarlem en Amsterdam. De coaches en arbeidsdeskundigen die we verwelkomen zijn toegevoegd op de over ons pagina. Uiteraard kunnen klanten in deze regio’s dezelfde kwaliteit verwachten als in het zuiden van Nederland.

Tweede spoor en arbeidsdeskundige Utrecht

Van Matchvermogen ontvangt je naast tweede spoor en arbeidsdeskundig onderzoek een compleet re-integratieadvies. Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen op gebied van complexe casuïstiek, subsidies en adviezen over duurzame inzetbaarheid.

Tweede spoor en arbeidsdeskundige Utrecht doet het anders

Een arbeidsdeskundig onderzoek is vaak een kantelpunt in de re-integratie. Het is een moment waarbij goed wordt gekeken of een werknemer kan terugkeren in eigen werk, aangepast werk of werk bij een andere werkgever (spoor 2). Samen met de client en de werkgever wordt gekeken naar de mogelijkheden in de markt en op de werkvloer. Zaken die in overweging worden genomen zijn: ‘het profiel van de werknemer, subsidies, werkplekaanpassingen en duurzame inzetbaarheid’. Wij nemen deze zaken mee in zowel het arbeidsdeskundig onderzoek, zowel als in het aansluitende tweede spoor traject.

Duurzame inzetbaarheid

De laatste jaren is duurzame inzetbaarheid een veel besproken onderwerp. Dit komt door de steeds ouder wordende beroepsbevolking, de verhoogde pensioenleeftijd en de steeds groter wordende groep arbeidsongeschikten. Samen in het tweede spoor en met de arbeidsdeskundige wordt er gekeken naar de mogelijkheden om werknemers weer duurzaam inzetbaar te maken. Dit kan zowel op casusniveau als op beleidsniveau.

De Wet Verbetering Poortwachter

Tijdens de Wet Verbetering Poortwachter bepaald de arbeidsdeskundige op basis van een inzetbaarheidsprofiel (functionele mogelijkhedenlijst of lijst arbeidsbeperkingen) of een werknemer kan re-integreren. Dit kan in het eigen werk (spoor 1a), aangepast eigen werk / ander werk bij de eigen werkgever (spoor 1b) of het tweede spoor (werk buiten de eigen werkgever). Als de arbeidsdeskundige de arbeidsmogelijkheden heeft onderzocht volgt er een advies. Dit is nodig als het gaat om de verdere re-integratie van de werknemer.

Wet gedeeltelijke arbeidsongeschikten (WGA)

De WGA bestaat uit 3 soorten uitkeringen. De LGU, de LAU en de VVU. De LGU, of de loongerelateerde uitkering is een uitkering die een werknemer kan ontvangen na het doorlopen van de eerste twee ziektejaren. Deze periode loopt gelijk aan de opgebouwde WW rechten. De eerste twee maanden is de uitkering 75% van het laatst verdiende loon en daarna 70%. Na de LGU volgt of een VVU of een LAU uitkering. De LAU is 70% van het laatst verdiende loon en de VVU is gebaseerd op een percentage van het minimumloon. Deze uitkeringen zijn soms moeilijk te begrijpen voor de werknemer en de werkgever. De arbeidsdeskundige van Matchvermogen helpt daarom met een arbeidsdeskundig onderzoek en advies.

Wat kun je verwachten?

  • Advies over de uitkeringen van de werknemer
  • Subsidieadvies en advies over de no-risk polis
  • Een arbeidsmarktanalyse: waar liggen de beste kansen voor de werknemer
  • Interventieadvies indien de werknemer beperkingen heeft
  • Een arbeidsdeskundig rapport

Meer dan alleen een rapport

Het is onze missie om arbeidsongeschiktheid te transformeren naar vermogen. Dat betekent dat wij er alles aan doen om er voor te zorgen dat een werknemer weer aan het werk gaat. We verzinnen creatieve buiten de gewaande paden. Zo geven we subsidieadvies, een WGA-risicoprofiel, een sanctiemodel en een kosten- en batenanalyse waarmee weloverwogen beslissingen kunnen worden gemaakt.

Derde- en tweede spoor

Als de arbeidsdeskundige een tweede spoor adviseert kunnen we ervoor zorgen dat de tweede spoor begeleider bij het gesprek zit tijdens het arbeidsdeskundig onderzoek. Dit voorkomt onnodige vertraging voor de inzet van spoor twee en daarbij hoeft de werknemer en werkgever niet tweemaal zijn verhaal vertellen.

Wij zorgen voor een bevredigend re-integratieresultaat

Naast de wettelijke verplichtingen van de Wet Verbetering Poortwachter, wil je als werkgever, arbodienst of verzekeraar de schadelast beheersen. Aan de andere kant wil je een werknemer duurzaam plaatsen. Door onze jarenlange ervaring met casemanagement weten wij hoe we je het beste kunnen ondersteunen.

Bekijk onze RCCM/CROV derde en tweede spoor Utrecht

Wij bieden de casemanager of werkgever een tweede en derde spoor traject dat wordt uitgevoerd door experts. Zij hebben verstand van wet- en regelgeving. Daarnaast hebben onze coaches specialisaties op het gebied van de WGA en de Ziektewet. Heeft jouw werknemer meer nodig dan coaching op het gebied van sollicitatievaardigheden en netwerken? Onze coaches kunnen ook ondersteuning aanbieden op het gebied van lifestyle, sport en vitaliteit.

Wij gaan voor resultaat: wij transformeren beperkingen naar vermogen

Het is onze missie om beperkingen te transformeren naar vermogen. Dit doen wij door continu op zoek te gaan naar de beste manier van re-integratie. Wij baseren ons op de beste methoden door scholingen voor onze coaches, evidence based practice en onze unieke matchingstool.

Waarom onze arbeidsdeskundigen derde en tweede spoor trajecten in Utrecht

  • In de buurt van Utrecht, Van der Valk of bij de cliënt thuis
  • Arbeidsdeskundig advies
  • Lifestyle adviezen
  • WGA-specialisatie
  • RCCM / CROV-coaching
  • Specialistische sparringspartner

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.