Loonwaarde onderzoek

Onderzoek bij disfunctioneren, WAJONG en onduidelijkheid

Loading

Arbeidsdeskundig onderzoek loonwaarde onderzoek

Een arbeidsdeskundig loonwaarde onderzoek is noodzakelijk om vast te stellen in welke mate iemand geschikt is voor zijn of haar arbeid. Als iemand zijn volledige aantal uur werkt, maar de kwaliteit of snelheid is verminderd, is iemand dan hersteld? Matchvermogen helpt je verder met dit complexe vraagstuk.

Hoe wij de beste prijs met de beste kwaliteit met waarborgen

Maatwerk

Vroege inzet van onze arbeidsdeskundigen en offline en online onderzoek combineren. Daardoor kunnen we onze arbeidsdeskundige analyses kwalitatief en tegen scherpe tarief aanbieden. Via Matchvermogen is een arbeidsdeskundig onderzoek al vanaf € 795, – mogelijk.

Kwaliteitsbelofte

De vrees van iedere werkgever is een sanctie door UWV. Deze boete wil je ten alle tijde voorkomen. Wij zijn overtuigd van onze adviezen. Wordt een advies door UWV niet goedgekeurd? Dan ontvang je het gehele bedrag van het arbeidsdeskundig onderzoek terug.

Extra inzicht

Naast onze kwaliteitsrapporen voorzien wij werkgevers en werknemers in een arbeidsdeskundig rapport plus van extra inzicht in risico’s en kansen op gebied van arbeidsmobiliteit en financiën. Meer inzicht zorgt voor betere keuzes en oplossingen.

Veel gestelde vragen

Wat is een loonwaarde onderzoek?

Een loonwaarde onderzoek is een onderzoek waarbij tempo, kwaliteit en inzetbaarheid centraal staat. Loonwaarde betekent de waarde van de arbeid in loon. Iemand kan bijvoorbeeld zijn volledige uren werken, maar zijn tempo is vertraagd. Als iemand in plaats van 10 producten, 8 producten per dag produceert, is de output met 20% afgenomen. In sommige gevallen is deze productieafname te wijten aan arbeidsongeschiktheid. In andere gevallen aan disfunctioneren. Iemand kan bijvoorbeeld niet meer meebewegingen met ontwikkelingen. In beide gevallen wordt gesproken van loonwaardeverlies.

Waarom een loonwaarde onderzoek?

Een werkgever kan met een loonwaarde onderzoek aantonen dat zijn of haar werknemer nog steeds arbeidsongeschikt is. Daardoor wordt conflict over inzetbaarheid uit de weg gegaan. Meestal worden de kosten van loonwaarde verlies door de verzekeraar vergoed bij arbeidsongeschiktheid. Voor een werknemer zijn er ook voordelen aan een loonwaarde onderzoek. Bijvoorbeeld als er kan worden aangetoond dat iemand 100% inzetbaar is, maar iemand nog wel arbeidsongeschikt staat gemeld. Een onderzoek kan dan inzicht geven in wat een werkgever dient door te voeren als herstelpercentage.

Hoe werkt een loonwaarde onderzoek?

Alvorens een onderzoek wordt ingezet is het verstandig om eerst te inventariseren of het zinvol is. Daarom adviseren we je tijdens een vrijblijvend adviesgesprek over de beste optie. Onze geregistreerde en gecertificeerde arbeidsdeskundigen komen langs op de werkplek en analyseren de functie van een werknemer. Ook helpen we bij het aanvragen van loonsuppletie of loondispensatie. Als je kiest voor Matchvermogen kies je voor een deskundige partij. Bij ons staat service hoog in het vaandel. Ook voor vragen naast loonwaarde, zoals over arbeidsongeschiktheid, kun je bij ons terecht.

Voordelen loonwaarde onderzoek

Het belangrijkste voordeel van loonwaarde onderzoek is meer duidelijkheid over de vergoeding die tegenover loon kan worden gesteld. Is er twijfel over de werkzaamheden en het loon wat daar tegenover kan worden gesteld? Dan geeft het arbeidsdeskundig rapport inzicht. Daardoor worden onnodige kosten bespaart. Zoals de inzet van interventies als spoor 2, terwijl iemand eigenlijk al 100% van zijn oorspronkelijke werk uitvoert. Geen onnodige discussies, inzicht en kosten besparen. Al met al een onderzoek dat kan helpen met schadelastreductie.

Jouw partner voor arbeidsdeskundig onderzoek en advies

Matchvermogen helpt werkgevers en werknemers naast loonwaarde onderzoek met arbeidsdeskundige onderzoeken voor, na en tijdens de eerste 104 weken areidsongeschiktheid. Wij zorgen voor duidelijkheid door loonwaarde onderzoek en verzorgen UWV bestendige onderzoeken tijdens poortwachterbegeleiding, in de Ziektewet of WGA.

Bekijk ook onze andere onderzoeken

Wij stellen graag een maatwerkofferte voor je op