Kantoorfitness Producten Top 5

Beweeg jij genoeg op een werkdag? Een van de grootste veroorzakers van diabetes, hartklachten en andere a-specifieke aandoeningen is te veel zitten en niet bewegen. Veel mensen bewegen tijdens een werkdag niet meer dan 35 minuten! De verhouding beweging en stilzitten is dan vanzelfsprekend uit balans. In dit artikel geven we een uiteenzetting van onze top 5 kantoor fitnessproducten welke we regelmatig adviseren aan klanten tijdens onze werkplekonderzoeken.

Hoe ernstig staat het er in Nederland voor?

Weinig bewegen kan zoals aangegeven nare fysieke gevolgen hebben. Daarnaast kunnen er ook psychische klachten ontstaan. Het lichaam heeft invloed op de geest en andersom. Deze combinatie zorgt op zijn beurt voor uitval in werk en ziekteverzuim. Investeren in beweging van je medewerkers is dan ook cruciaal. Om werkgevers te helpen op deze vlakken adviseren we als arbeidsdeskundige regelmatig kantoorfitness producten. Deze apparatuur kan helpen werknemers meer actief te maken.

5 Top kantoorfitness producten

Werken op een kantoor heeft zowel voor-als nadelen. Je voelt je comfortabel  in een ruimte die specifiek van jou is. Het nadeel is, dat je een aanzienlijk deel van de dag achter een bureau zit, en laten we eerlijk zijn, of je nu vanuit een thuiskantoor of in een traditioneel kantoorgebouw werkt, tegen de tijd dat de werkdag om is, ben je meestal niet in de stemming om veel meer te doen dan tot rust te komen. Er zijn wel kantoorfitness producten, die je tijdens het werk kunt gebruiken, zodat je 2 vliegen in 1 klap hebt:

#1 Je doet je werk
#2 Je doet aan fitness

Daarom is het fijn om tijdens je werkdag de tools om je heen te hebben om te sporten! Er zijn veel compacte en efficiënte tools die je kunt kopen en waarmee je tijdens het werken actiever kunt zijn en zelfs kunt sporten zonder erbij na te denken!

1.Een mini-oefenbal/yoga bal

Dit is een van de meest veelzijdige items die je op kantoor kunt hebben. Deze ballen zijn gemakkelijk op te bergen. Het mooie van een oefenbal van dit type is dat je  door er gewoon even op te gaan zitten je al bezig bent met kantoorfitness. Het helpt je romp te verstevigen en kan zelfs een deel van eventuele rugschade herstellen. Zo een blessure kan ontstaan door jarenlang  te zitten in ongemakkelijke bureaustoelen. Afgezien van dat alles is het gewoon leuk om te stuiteren terwijl je aan je bureau zit, zo merk je niet eens dat je aan het sporten bent!

2.Hometrainer

Niet iedereen heeft de ruimte voor een volledige hometrainer of het geld om een ​​hometrainer te kopen waar je op kunt zitten en toch je werk kunt doen. Het hometrainer pedaal is echter klein en compact, het past precies onder je bureau! Terwijl je handen typen en klikken, kunnen je voeten trappen. Deze fietspedalen zijn leuk en worden vaak geleverd met trackers, zodat je jezelf de hele dag door uitdagingen kunt geven!

3.Treadmill Desk

Voor mensen met een iets groter budget is een loopband misschien precies wat je nodig hebt! Waarom zou je zitten als je aan jouw bureau kunt lopen en tegelijkertijd productief kunt blijven? Dit is een geweldige optie voor mensen die ook vaak vergaderen, in plaats van te gaan zitten tijdens  gesprekken, maak dan een wandeling, zonder ooit het comfort van het kantoor te hebben verlaten.

 4.Fitness Tracker

Ongeveer 23% van alle arbeidsongeschiktheid wordt veroorzaakt door werkgerelateerde klachten. Een goede conditie en beweging tijdens werk is dan ook cruciaal. Of het nu thuis is of op werk. Bewegen is belangrijk. Het ministerie van Volksgezondheid adviseert om minimaal 10.000 stappen te maken en 250 stappen per dag.

Door een eenvoudige fitness tracker om je pols te doen, krijg je prikkels om vaker de trap op te gaan, naar het werk te lopen en zelfs actief te blijven terwijl je op kantoor bent. Ziedaar een simpel kantoorfitness product. Je ziet de vooruitgang live, wat zeer motiverend is en zelfs degenen die het grootste deel van hun tijd achter een bureau moeten doorbrengen, zullen merken dat dit hen zal helpen om af en toe op te staan ​​om meer stappen te doen!

5. Hand Gewichten

Gewichten zijn geweldige  kantoorfitness producten en kunnen worden aangepast aan je eigen comfort niveau. Op momenten dat je handen vrij zijn, zijn deze gewichten een uitstekende manier om die spieren actief en groeiend te houden! Kleinere gewichten kun je makkelijk in je kantoorruimte opbergen en zelfs op je bureau klaar hebben staan ​​voor inactieve momenten.

Advies nodig over werkplek of kantoorfitness producten?

De bovenstaande producten zijn enkel een greep uit wat wij voor mogelijkheden kunnen benutten op de meeste kantooromgevingen als het gaat om beweging stimuleren. Zo adviseren wij regelmatig bureaus die beweging stimuleren, ergonomische muizen en domotica systemen. Wil jij een vrijblijvende check-up van jouw kantooromgeving door een arbeidsdeskundige en werkplekspecialist? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek.

Meer over ons? Neem contact op

Niels, Specialist sociale zekerheid

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.