5 Ergonomische hulpmiddelen tegen werkgerelateerde klachten

Ergonomische middelen tegen werkgerelateerde rugklachten

We zitten eigenlijk veel te lang op het werk. Het is daarom niet te verwonderen dat er steeds meer mensen lijden aan werkgerelateerde rugklachten. Het menselijk lichaam moet nu eenmaal bewegen, en als we teveel zitten, krijg je op gegeven moment last van je rug. Het is heel simpel om te zeggen dat je niet teveel moet zitten, maar hoe werk je dan?  Als je bureau en stoel reeds voldoen aan de ergonomische eisen, je beeldscherm op ooghoogte is, en je keyboard en muis binnen handbereik, dan kun je nog een item toevoegen om ervoor te zorgen dat je niet teveel zit.

Een zit-sta bureau

Met een zit-sta bureau kun je met de druk op een knop, je bureau veranderen van een zittende positie naar een staande. Je kunt dus zittend en staand werken. De beweging van zitten naar staan is meteen een goede beweging die je helpt om werkgerelateerde rugklachten te voorkomen.

Medische verstelbare rughouder corrector

De beste  manier om van werkgerelateerde rugklachten af te komen en je houding te verbeteren, is echter het gebruik van een rughouder corrector. Het doel van een rughouder corrector, is om de druk op de nek, spieren in je bovenrug en gewrichten te verminderen en je houding te ondersteunen. De beugels verminderen voorwaartse schouderbewegingen en beperken het buigen en onderuitzakken van de wervelkolom. Je krijgt na gebruik van de corrector uiteindelijk een rechtere wervelkolom en de rugpijnen gaan over.

Backstretcher voor Rugklachten

Kantoorpersoneel, verpleegsters, bouwvakkers en winkelpersoneel hebben vaak te kampen met rugklachten. De een krijgt de klachten door lang te zitten, de ander door verkeerd tillen, of teveel staan. De klachten zijn uiteenlopend, van een doffe zeurende pijn, tot scherpe steken in de rugstreek. Hoe het ook zij, iedereen die rugklachten heeft wil die zo snel mogelijk kwijt. De backstretcher voor rugklachten is een goed middel om van de vervelende rugklachten af te komen. Je rug wordt op een natuurlijke wijze ondersteund en gemasseerd door dit product. Al bij de eerste behandeling met de backstretcher zul je een verlichting krijgen. Deze backstretcher is daarom een “must” voor iedereen die last heeft van werkgerelateerde rugklachten.

Rolastretcher Rugmassage

Deze stretcher werkt op een andere manier dan de vorige, en is speciaal voor mensen die minder dan1.90m lang zijn. De rolastretcher is gebaseerd op acupressuur, en masseert je rug op zodanige wijze dat de pijnen verdwijnen. Ook te gebruiken voor een preventieve en ontspannende massage. Dit apparaat heeft de voorkeur van meer dan duizend fysiotherapeuten.

Massagehand

Over massage gesproken, dit instrument is bij uitstek geschikt voor massage van o.a. de rug. De naam zegt het al. Het voelt aan als een massagehand. Heel handig en doeltreffende massage. Je kunt hem makkelijk meenemen en overal gebruiken, op reis, op het werk enz. Een aanrader als het gaat om verlichting bij rug of andere lichaamspijnen.