5 dingen die je werkplek leuker maken

1.Stoelen voor de Lobby

Als je jouw werkplek betreedt, zijn er sowieso zaken die je storen, of juist dingen waar je niet zonder kunt. Wat is er nu leuk aan je kantoor, en wat kan leuker? Ben je tevreden met het interieur? Soms kan een kleine verandering de hele zaak opfleuren, bijvoorbeeld: “de drie versleten gasten stoelen in de lobby zijn nu toch aan vervanging toe. Als we die stoelen verwisselden met van die mooie frisse gasten stoelen, dan zou dat de lobby meteen ten goede veranderen en de werkplek leuker maken.”

2. Nep plantmuur

Een nep-plantenmuur ziet eruit en voelt net als het echte werk, maar in plaats van natuurlijke planten te gebruiken, zijn ze voorzien van hoogwaardige en ultrarealistische kunstplanten. Ze worden meestal in secties in elkaar gezet, door de achterkant van elk paneel aan uw muuroppervlak te bevestigen met schroeven, spijkerpluggen of kabelbinders (afhankelijk van uw oppervlak).

Het is een geweldige oplossing voor mensen die een opvallende muur in hun kantoor willen creëren of bezoekers van hun bedrijf een warm en aantrekkelijk welkom willen geven. Het gebruik van faux plantenwanden neemt toe vanwege de vele voordelen die ze bieden ten opzichte van echte planten. Bovendien schijnt het een positief effect te hebben op werkstress. Een groot bijkomend voordeel in relatie tot ziekteverzuim.

3. Wandklok

Een wandklok lijkt misschien een overbodige luxe, maar het is nog steeds handig als je toevallig niets bij je hebt dat de tijd aangeeft, en je gewoon even naar de muur hoeft te kijken en de tijd weet. Een oude uitvinding die nog steeds goed bruikbaar is. Bovendien maakt het zowel je huis als je werkplek leuker. Er zijn vintage modellen en moderne uitvoeringen. Kies maar uit wat bij je bedrijf zal passen.

 4. Vaas

Een van de simpelste dingen die je werkplek leuker maken is een mooie vaas. Je kunt de vaas zelf als een decoratief stuk op een tafel plaatsen, maar zoek eentje uit die past bij de werkplek. Het is ook goed om er snijbloemen of tulpen in te doen. Bloemen houden ook van mensen of ze nu op kantoor zitten of thuis. Bloemen zijn goed voor een positieve kijk op zaken. Of het nu is voor decor of om bloemen in te doen, een vaas is geen gek idee om de werkplek leuker te maken.

5. Een Aquarium

Siervisjes die zwemmen in een aquarium hebben een goede invloed op de mens. Het is bewezen dat het aanschouwen van rondzwemmende visjes positief werkt op de mentale gesteldheid van de mens. Het is verder rustgevend en gewoon ook mooi om te zien. Een heel goed idee voor de werkplek, en ook verfraaiend. Het aquarium moet het liefst op een centrale plek geplaatst worden zodat iedereen tijdens het pauzeren rustig kan genieten van het schouwspel van rondzwemmende visjes.